Get Adobe Flash player

 

 

plakat_piramida1

Aktualny jadłospis – czyli, co kuchnia szykuje dla naszych dzieci

 

Jadłospis od 11.05.2015 do 22.05.2015

 


Poniedziałek 11.05.2015 r.

Śniadanie: wek z masłem, polędwica sopocka i saltata lodowa, herbata z cytryną    
Obiad:  zupa pieczarkowa z makaronem, kluski tarte, boczek smażony, surówka z młodej białej kapusty, marchewki i papryki kolorowej, kompot wieloowocowy
Podwieczorek:  koktajl malinowy, chrupki kukurydziane


Wtorek 12.05.2015 r.

Śniadanie: chleb wieloziarnisty z masłem, pasta jajeczna z szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata z sokiem  
Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki, kompot wieloowocowy  
Podwieczorek: babka marmurkowa, kakao



Środa 13.05.2015 r.

Śniadanie: chleb orkiszowy z masłem, grzana kiełbaska i keczup, herbata z miodem  
Obiad: zupa grochowa z boczkiem, pierogi z twarogiem i owocami, marchewka, kompot wieloowocowy 
Podwieczorek: kanapka z serem żółtym i papryką, herbatka


Czwartek 14.05.2015 r.

Śniadanie:  bułka sezamowa z masłem, pasztet kremowy i ogórek zielony, herbata owocowa  
Obiad: zupa kalafiorowa z lanym ciastem, kasza jęczmienna, gulasz wołowy, surówka
z kapusty pekińskiej, kukurydzy i pomidora, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: gruszka, herbatniki



Piątek 15.05.2015 r.

Śniadanie: chleb pszenny z masłem, serek almette i dżem truskawkowy, bawarka 
Obiad: 
zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, kostka z łososia, marchewka z groszkiem, kompot 
Podwieczorek:
  wafle ryżowe, mandarynka

 

 


 Poniedziałek 18.05.2015 r.

Śniadanie: bułka ziarnista z masłem, kiełbasa żywiecka i papryka żółta, herbata owocowa
Obiad:  rosół z makaronem, ziemniaki, jajko, surówka z ogórka zielonego i pomidora, kompot wieloowocowy 
Podwieczorek: budyń z sokiem malinowym


Wtorek 19.05.2015 r.

Śniadanie:  chleb graham  z masłem, pasta z tuńczyka i rzodkiewka, herbata z cytryną   
Obiad: 
zupa ogórkowa, ryż, pieczeń z schabu, sos, kapusta niebieska gotowana, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: jogurt owocowy


Środa 20.05.2015 r.

Śniadanie: wek  z masłem, ser żółty, sałata lodowa i pomidor, kakao    
Obiad: zupa z kaszą manną, ziemniaki, gulasz wieprzowy z cukinią i papryką, jabłko, kompot wieloowocowy 
Podwieczorek: ciasto z galaretką i owocami, woda z cytryną


Czwartek 21.05.2015 r. 

Śniadanie: chleb ziarnisty  z masłem, szynka drobiowa i ogórek zielony, herbata owocowa
Obiad: kapuśniak z boczkiem, naleśniki z dżemem, marchewka, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: winogrono, biszkopty


Piątek 22.05.2015 r.

Śniadanie: chleb orkiszowy z masłem, twaróg z szczypiorkiem, herbata z cytryną
Obiad: zupa brokułowa, ziemniaki, filet z miruny, sałata lodowa z jogurtem greckim, kompot wieloowocowy

Podwieczorek: banan

Block