Get Adobe Flash player
Jubileusz

Zobacz jak świętowaliśmy

Luty 2016
P W Ś C P S N
« Sty    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  

 

 

plakat_piramida1

Aktualny jadłospis – czyli, co kuchnia szykuje dla naszych dzieci

 

Jadłospis od 01.02.2016 do 12.02.2016

  

Poniedziałek 01.02.2016 r.

Śniadanie: wek z masłem, polędwicą wędzoną i pomidorem, kawa z mlekiem
Obiad:
zupa z soczewicy z kiełbasą, makaron z serem i masłem, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: mus owocowy

 

Wtorek 02.02.2016 r.

Śniadanie: chleb graham z masłem, jajkiem i ogórkiem zielonym, mleko
Obiad: 
zupa kapuśniak, ziemniaki, kotlet mielony, surówka z marchewki, selera i ananasa, kompot wieloowocowy    
Podwieczorek: kisiel z jabłkiem

Środa 03.02.2016 r.

Śniadanie: chleb z masłem, kiełbaska grzana – drobiowa, herbata z miodem, papryka kolorowa
Obiad: zupa z lanym ciastem, ziemniaki, gulasz podrobowy, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: koktajl truskawkowy, chrupki kukurydziane



Czwartek 04.02.2016 r.

Śniadanie: bułka ziarnista z masłem, pastą z jajka i wędzonego kurczaka, rzodkiewka, herbata z cytryną
Obiad: zupa ogórkowa, ryż, pieczeń duszona wołowa, sałata z niebieskiej kapusty i jabłka, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: pączek, soczek owocowy



Piątek 05.02.2016 r.

Śniadanie: chleb orkiszowy z masłem, serem żółtym i sałatą lodową, kakao
Obiad: zupa krupnik, ziemniaki, filet z dorsza, surówka z kapusty kiszonej i marchewki, kompot wieloowocowy, jabłko
Podwieczorek: mandarynka, biszkopty


Poniedziałek 08.02.2016 r.

Śniadanie: bułka sezamowa, kiełbasa szynkowa, papryka kolorowa, herbata z miodem
Obiad:
 
zupa pieczarkowa, ziemniaki, mięso gotowane z łopatki, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: serek homogenizowany

Wtorek 09.02.2016 r.

Śniadanie: chleb szefa z masłem, pasta mięsna, ogórek zielony, herbata z cytryną
Obiad:
zupa szpinakowa, makaron, potrawka z kurczaka, papryki i pieczarek, kompot wieloowocowy, jabłko

Podwieczorek: ciasteczko owsiane, kakao

Środa 10.02.2016 r.

Śniadanie: wek z masłem, frankfuterka, keczup, bawarka, ogórek zielony
Obiad: zupa neapolitańska, kopytka z sosem pieczarkowym, kompot wieloowocowy, marchewka
Podwieczorek: budyń z sokiem malinowym

Czwartek 11.02.2016 r.

Śniadanie: chleb z masłem, pastą rybną i rzodkiewką, herbata owocowa, jabłko
Obiad: zupa pomidorowa z z ryżem, ziemniaki, kotlet schabowy w sezamie, sałata z białej kapusty i marchewki, kompot wieloowocowy 
Podwieczorek:
płatki kukurydziane z mlekiem

Piątek 12.02.2016 r.

Śniadanie: bułka maślana z masłem, serek almette i dżem, mleko
Obiad:
zupa kalafiorowa z kaszą manną, ziemniaki, kostka z łososia, surówka z kapusty pekińskiej, ogórka zielonego i rzodkiewki, kompot wieloowocowy
Podwieczorek: galaretka z owocami